• Novo 07.11.2019

  Glede na to, da smo različna posestva, še posebej pa tista, ki se nahajajo v naravi in lepem, domačem okolju, zelo primerna tudi za izvedbo najrazličnejših team building programov za podjetja, smo spodaj pripravili kratek zapis prednosti, ki jih prinaša izvedba team buildinga v naravi.

  Za razliko od notranjih team building programov, ki so prvenstveno organizirano v času slabega vremena in pa tudi bolj ciljno usmerjeni v motivacijo, seminarje in izobraževanje, je potrebno povedati, da so predvsem v naravi, team buildingi bolj primerni zaradi večje možnosti izvedbe gibalno, športnih team building aktivnosti, zaradi udeležbe na svežem zraku, posledično pa zaradi širine okolice, možnosti izvedbe večjega števila zanimivih, družabnih in drugih zabavnih programov na prostem.

  Prednosti, ki jih prinaša team building v naravi

  Team building v naravi prispeva k večji harmoniji tima, saj se udeleženci raznovrtsnih iger družijo v pristni naravi, za njih pa lahko organiziramo različne igre, od preživetja v naravi, v obliki pustolovske nomadske igre, narava sama pa je tudi bolj radodarna do tega ali izvedemo team building za otroke ali odrasle.

  Team building v naravi

  Obenem, nikjer ne piše, da team buildinga ne moremo izvajati v zimskem času, zunaj, prav ogromno podjetij pa se tudi v zimskem času odloča za zimsko preživetje v naravi npr. v obliki programov smučanja, sankanja in drugih športno tekmovalnih iger, primernih za zimski čas.

  Podjetja, ki se zanimajo za izvedbo team buildinga v naravi, bodo svojim ekipam in zaposlenim omogočila ne samo izkušnjo druženja, zabave in motivacije ali izobraevanja – kar so najpogostejši motivi sploh za izvedbo team buildinga, temveč tudi sproščeno druženje na svežem zraku in v naravi. Kar pa zaposleni nedvomno bolj cenijo, kot druženje v zaprtih prostorih, katerega so deležni tako ali tako na delovnem mestu.

  Vse prednosti, ki jih prinaša team building za podjetja, si lahko ogledate na povezavi.

  Letni čas, je nekoliko bolj primeren za team building v naravi, ki ima tudi drugačen namene. Npr. spoznavanje kulture, ipd…

  Glede na lepote, ki jih ponuja narava (tudi za enodnevne izlete), so tiste specifične vrednote in značilnosti, ki jih nudi team building v naravi, prilagajanje spremembam okolice in iskanje sutreznih reakcij na naravne danosti in izzive, prevzemanje odgovornosti vodij timov, ki se morajo v naravi znajti in koordinirati, doseganje in uveljavljanje kompromisov, saj imajo v naravi udeleženci zelo radi vsak svoj pogled na reševanje skupnega izziva, krepi pa se tudi sposobnost komunikacije in poslušanja, saj nemalokrat v naravi izzive motijo naravni okoljski dejavniki, kot so bližnja košnja, žvrgolenje ptičkov, motor, slap, drugo…

  Pripadnost dela in ekipi se s team buildingom v naravi krepi še dodatno, še posebej, če se podjetje ukvarja z dejavnostjo, ki je na nek način, prav tako, povezana z naravo.

  Preverite še: zakaj in kdaj team building ne deluje

  Posted by Mitja @ 6:24 am

Povezave