• Dobavitelji 23.09.2019
  uporaba eteričnega olja sivke

  uporaba eteričnega olja sivkeEterično olje sivke pridelujejo iz sivke, Lavendula officinalis. Uporaba eteričnega olja sivke je varna, saj je to olje eno izmed redkih, ki jih lahko nanašamo neposredno na kožo. Sivkino olje deluje antiseptično, antidepresivno, protivirusno, astringentno (zaustavlja manjše krvavitve), pomirjevalno in lajša mišične krče.

  Uporabljamo ga pri raznih težavah s kožo, za lajšanje artritisa, pri bolečinah, pri protinu, stresu, tesnobnosti, depresiji in nespečnosti. Čeprav je sivka varna za uporabo, jo odsvetujejo ljudem, ki imajo izredno nizek krvni pritisk.

  Uporaba eteričnega olja sivke pri manjših odrgninah in urezninah

  Pri vsakodnevnih opravkih, se nam pogosto pripetijo manjše nezgode. Razne odrgnine, ureznine in praske, običajno malo krvavijo, a vseeno ni potreben obisk zdravnika. Pomagamo si lahko z domačimi pripravki, pogosto lahko uporabimo marsikaj, kar imamo v kuhinji ali domači lekarni.

  Za nego manjših ranic lahko uporabimo ameriški slamnik, čebelji vosek, eterično olje čajevca, eterično olje sivke, olivno olje, kapsule vitamina E in še mnoga druga zelišča in začimbe. Pripravimo pa si lahko tudi zdravilno mazilo iz zelišč in eteričnega olja sivke.

  Zdravilno mazilo iz zelišč in eteričnega olja sivke

  Za oskrbo manjših ranic, ureznin ali odrgnin, imejmo pri roki zeliščno mazilo, ki ga pripravimo iz naslednjih sestavin:

  • 45 gramov nastrganega čebeljega voska
  • 1 skodelica olivnega olja
  • 2 kapsuli vitamina E
  • 30 kapljic eteričnega olja čajevca
  • 20 kapljic eteričnega olja sivke
  • 10 kapljic eteričnega olja kamilice

  Čebelji vosek stopimo nad vodno kopeljo. Počasi vmešamo olivno olje in posodo odstavimo z ognja. Dodamo vsebino kapsule z vitaminom E, na koncu vmešamo še eterična olja. Zdravilno mazilo prelijemo v čiste kozarčke in pospravimo v temen in hladen prostor. Po potrebi z mazilom mažemo manjše rane. (1)

  Sekundarna rešitev pri manjših ranah

  Kadar se urežemo in moramo rano hitro zapreti, si lahko pomagamo tudi na nekoliko nenavaden način. Uporabimo lahko sekundno lepilo! Samo ena kapljica sekundnega lepila bo takoj zaprla rano in omogočila hitrejše celjenje.

  Kadar nimamo pri roki ničesar drugega, na rano ali ureznino, namažemo med. Visoka vsebnost sladkorja v medu iz rane vleče vlago, ki jo bakterije potrebujejo za razvoj.

  V zvezi z uporabnostjo zelišč, vam priporočamo še prispevek Kaj je ognjič in kako pripravljamo pripravke iz ognjiča

  Posted by Mitja @ 8:35 am

Povezave