• Dobavitelji, Novo 07.01.2020
  kuhinjsko steklo ideje

  Ideje in vodnik, kako izbrati kuhinjsko steklo

  Kuhinjsko steklo je že dolgo preprosta bolj higienska alternativa stenskim keramičnim ploščicam. Ščiti območje stene za in okrog kuhalne plošče ali umivalnika pred grdimi madeži ali škropljenjem. Kuhinjsko steklo, predvsem tistim, ki želijo uveljaviti svoje ideje in lasten pridih ter individualnost v svoji kuhinji, dopušča neomejeno možnosti. Kuhinja je namreč središče marsikaterega doma in je zato vse bolj osrednjega pomena za družinsko življenje. Prednost steklenih kuhinjskih oblog je, da so v glavnem izdelane iz kaljenega stekla. Kaljeno steklo jih naredi izredno trpežne in toplotno odporne, ob tem, da jih je zelo enostavno čistiti in vzdrževati.

  Torej, kje in kako začeti?

  Pri večini ljudi je ponavadi najbolj pomemben proračun in to verjetno najbolj vpliva na, kakšna bo stenska obloga v kuhinji. Cenovno najbolj ugodna so standardna in barvna kuhinjska stekla. Sledijo jim potiskane, vzorčaste, zrcalne in peskane steklene obloge, ki prekrivajo steno v kuhinji. Drugi dejavnik, ki običajno vpliva na stroške, je, ali je treba steklo dodatno oblikovati ali je potrebno dodatno rezanje izrezov za električne vtičnice. Potem, seveda, če niste posebej dovolj sposobni za samostojno načrtovanje in oblikovanje, boste morda morali upoštevati še strošek. Je pa tudi na spletu na voljo veliko priročnih vodnikov, s katerimi si lahko pomagate sami izmeriti in in oblikovati kuhinjsko steklo.

  Daleč najpreprostejša, najcenejša in najbolj priljubljena možnost je enobarvni pravokotnik za kuhalno ploščo.

  kuhinjsko steklo ideje

  Kuhinjsko steklo – element kuhinje, pri katerem lahko upoštevate tudi svoje najbolj nore ideje

  Ideje za izbiro barve za kuhinjsko steklo

  Če ste izbrali barvno steklo, se boste morali odločiti, ali želite nevtralno ali kakšno bolj “drzno” barvo, ki ustreza vašim stenam in kuhinjskemu pohištvu. Vedno si velja zapomniti, da se vsi ne bodo strinjali z vašim okusom in da bo morda bolje izbrati kakšno bolj nevtralno in nevpadljivo barvo.
  V naslednjih letih se lahko spremeni tudi vaš okusi, zato se odločite za barvo, za katero veste, da boste ob njej lahko uživali več let. Če pa ste človek, ki je usmerjen v podrobnosti, je pred dokončno izbiro barve, vredno pridobiti vzorce svojih želenih barv, da jih boste lahko primerjali.

  Kaj pa tiskanje?

  Mnogi ljudje radi ustvarijo osrednjo točko v svojih kuhinjah. Odličen način za to je kuhinjsko steklo z natisnjenim vzorcem ali sliko. Digitalni tisk nudi popolno priložnost, da dodate kanček individualnosti in ideje, da kuhinjsko steklo resnično prilagodite svoji kuhinji. Ali obstaja kakšen boljši način, kot katera od vaših osebnih digitalnih fotografij. Druga možnost je, da na spletu izberete med neštetimi visoko kakovostnimi slikami.

  Dodatne oblikovalske funkcije

  Ker so steklene stenske obloge vedno bolj priljubljena izbira, so se pojavila številna oblikovalska podjetja in steklarji, ki eksperimentirajo z odtenki in teksturami.  Da bi ustvarila še več raznolikosti v barvi in ​​slogu, v oblikovanje vključujejo različne ideje. To je privedlo tudi do razvoja novih tehnologij, ki omogočajo dodajanje zdrobljenih mineralov, kovinskih elementov in celo kombinacijo različnih pigmentov na hrbtni strani steklenih stenskih panelov. S tem ustvarijo široko paleto penečih in bleščečih učinkov in s tem poskrbijo za unikatnost.

  Nasveti za izbiro ustreznega pohištva za naš dom

  Posted by Mitja @ 9:18 pm

  Tags: , , , , , , , , ,

Povezave