• Novo 12.06.2017

  Pogosto v podjetjih ustanovijo delovne time, ki naj bi delovali usklajeno in s skupnimi močmi dosegali cilje. Čeprav vodilni skrbno izberejo posamezniki, ki naj bi skupaj delovali, se zelo pogosto pojavljajo razne težave in konflikti. Za uspešno delovanje tima je potrebno vzpostaviti pravilno delovno klimo in upoštevati še mnogo drugih dejavnikov. Velik pomen imajo tudi teambuilding programi, delavnice in seveda izobraževanje zaposlenih. Z izvajanjem teambuilding programov, želijo vodstva podjetij in organizacij doseči predvsem to, da bi tim deloval učinkovito, da si zaposleni med seboj zaupajo in uspešno komunicirajo, se trudijo vsi za isti cilj in obenem spodbujajo izražanje različnih mnenj in jih skupaj pregledajo in upoštevajo mnenje vsakega posameznika.

  Preberite še več na: ETC Adriatic Croatia

  teambuilding

  Kako s teambuilding programi spoznati naravne zaviralce timskega dela?

  S teambuilding programi lahko zaposlene povežemo na več načinov. Predvsem je zelo pomembno, da posamezniki, ki delujejo v timu, sami spoznajo, kakšne težave imajo in kako jih rešiti. Najbolj pogoste težave so prisotne skoraj v vseh timih, zato se je skozi prakso že pokazalo katere so in kako jih reševati. Prva in najbolj očitna težava je vsekakor pomanjkanje zaupanja med člani tima. To težavo je težko odpraviti, saj ima vsak človek naravno potrebo po temu da se zaščiti in da ne postane ranljiv.

  teambuilding

  Prav pri tej težavi lahko zelo uspešno pomagajo teambuilding programi, saj se tam zaposleni skozi team building igre družijo na sproščen način in se naučijo zaupati in uspešno komunicirati. Zaradi strahu pred konflikti, se pogosto v timih ne razvije sproščena in strastna debata o samem delu ali nalogi, ki jim je naložena. Člani tima se raje držijo nazaj in svoje mnenje izražajo v mlačnih komentarjih, svoje resnično mnenje pa zadržijo zase. A problemi se na takšne način pač ne rešujejo, zato je zelo pomembno, da se ljudje v takšnem timu naučijo izražati svoje mnenje in se zaradi strahu pred konfliktom s sodelavci, ne izogibajo izražanju svojega mnenja.

  V okviru naših nasvetov na temo motivacije in učinkovitosti timbilding ekip, priporočamo še: Motivacija je ključ do uspeha

  Teambuilding programi pomagajo pregnati negotovost pri delu tima

  Zelo velika težava pri delu tima je lahko tudi negotovost in pomanjkanje odločnosti posameznih članov. Takšni zaposleni delujejo negotovo, zdolgočaseno, pri delu so počasni in skrajno nezainteresirani, kar lahko zelo negativno vpliva na celoten tim. Za takšne težave so priporočljivi teambuilding programi, ki so specifično usmerjeni v reševanje točno takšnih težav.

  Priporočamo še: Effective team work & collaboration

  Posted by Mitja @ 7:49 pm

Povezave