• Novo 11.04.2017

  Za vse, ki se zavedajo, da motivacija JE ključ do uspeha, tako na osebnem področju kot tudi na poslovnem področju, smo spodaj pripravili, zanimiv pogled o motivaciji, ki vam bo sigurno dal nekatere nove zamisli in ideje o tem kako doseči večjo stopnjo motiviranosti vaši zaposlenih. Pri čemer pa ne bomo v ozir vzeli samo nagrad, kot prve in najpogostejše oblike motiviranja naših delavcev.

  Motivacija je ključ do uspehaMotivacija in nagrajevanje zaposlenih je seveda zelo pogosto med seboj povezano in v večini podjetij gre z roko v roko, saj vodstvo ocenjuje, da je najboljša motivacija delavcev, ravno motiviranje skozi podeljevanje denarnih nagrad, bonitet in raznovrstnih bonusov.

  Seveda pa, kot boste lahko razbrali iz spodnjega zapisa, tole ne drži vedno.

  Motivacija je ključ do uspeha

  Če je motivacija javnih uslužbencev npr. res vidna skozi prizmo denarnih nagrad, lahko ugotovimo, da obstajajo tudi drugi načini motiviranja ljudi, je pa hkrati dobro pri motiviranju upoštevati, da je tista najbolj zdrava in pristna motivacija, tako imenovana notranja motivacija, ki izhaja iz osebe ali skupine sama.

  Kdor se uspe sam motivirati in najde vzvode za svoj lasten “pogon” brez zunanjih stimulansov, je lahko prepričan, da bo ustvaril več in bolje. Saj tak človek pogosto enači svoje delo s svojo strastjo in zanimanjem – s čimer pa komponenta “dela” kot oblike napora ali oblike dejavnosti, ki jo pač moramo opraviti, da zaslužimo, izgubi svojo noto.

  Kdor svoje vzvode za motiviranje odkrije na delovnem mestu, temu ne bo tuja tudi motivacija za življenje. Ni namreč samoumevno, da smo ljudje v privat življenju kar vedno polni energije in navdušenja, temveč tako kot v poslovnem okolju, moramo tudi v privat življenju in družbenem okolju, za svojo motivacijo kar pošteno delati. Če ne drugo, postaviti cilje, izvajati aktivnosti, ki nas peljejo proti etapnim ciljem, spremljati svoje doseganje ciljev, ter biti predvsem disciplinirani.

  Slednje velja npr. za vse, ki jih zanima npr. motivacija za učenje, motivacija za hujšanje, motivacija za doseganje boljših športnih rezultatov, itd…

  Če se strinjate, da motivacija je ključ od uspeha, priporočamo, da si še danes postavite cilje, le te zapišete, že koncem tedna pa pogledate koliko od zastavljenih ciljev ste dosegli.

  Isti čas, torej konec tedna pa izkoristite, za postavitev novih ciljev.

  Vir: Motivacija ekipe – ETC Adriatic

  Oznake besedila: motivacija je ključ do uspeha

  Posted by Mitja @ 11:45 am

Povezave