• Dobavitelji 16.07.2019
  naravno hujšanje

  naravno hujšanjeNaravno hujšanje je zdravo hujšanje! To pomeni vzdrževanje zdravega načina življenja, veliko gibanja in predvsem pravilna izbira živil. Pri hujšanju se običajno bolj posvečamo količini hrane, vendar je zelo pomembna tudi pravilna izbira živil. Naši obroki naj bodo sestavljeni pretežno iz svežega, lokalnega, sezonskega sadja in zelenjave. Prehrana, ki temelji na živilih rastlinskega izvora, poleg izgube kilogramov, tudi zmanjša nevarnost za pojav mnogih boleznih. Sadje in zelenjava vsebujeta vsa pomembna hranila, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje.

  Predvsem pa je pomembno, da vsebujeta nujno potrebne antioksidante, ki telo branijo pred napadi prostih radikalov. Če bo naša shujševalna dieta temeljila na živilih rastlinskega izvora, bomo tudi upočasnili proces staranja.

  Zakaj je naravno hujšanje tako pomembno?

  Naravno hujšanje pomeni predvsem to, da je naša prehrana kljub shujševalni dieti, uravnotežena in vsebuje vsa potrebna hranila. Uživati moramo hrano, ki vsebuje antioksidante, saj bomo samo tako kljub izgubi kilogramov, ohranili dragoceno zdravje. Naravni antioksidanti se nahajajo v sveži zelenjavi in sadju, najdemo pa jih tudi v mnogih zeliščih in začimbah. Antioksidanti ovirajo degenerativne procese, ki jih povzročajo prosti radikali. Prosti radikali napadajo in razkrajajo celice, pospešujejo staranje in povzročajo mnoge bolezni. Da ostanemo v dobri formi, mladostni, zdravi in brez odvečnih kilogramov, moramo na jedilnik obvezno vključiti živila, ki vsebujejo antioksidante. Poleg teh živil moramo uživati tudi tista, ki našemu organizmu zagotovijo vitamine, minerale in hranila, ki koristijo vsem funkcijam telesa.

  Kakšen je pomen hrane za zdravje?

  Znanstveniki veliko časa posvetijo raziskavam o vplivu hrane na naše zdravje. Hrana, ki vsebuje pomembna hranila in antioksidante, je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja in dobre psiho-fizične kondicije. Z ustrezno izbiro živil bomo varno in učinkovito shujšali, poleg tega pa se bomo zavarovali pred prezgodnjim staranjem. Neuravnotežena in prazna hrana, spodbuja nastajanje številnih bolezni sodobnega časa, kamor prištevamo tudi debelost. Prevelika telesna teža pa posledično privede do visokega krvnega pritiska, diabetesa tipa 2 in tudi do arteroskleroze in mnogih drugih bolezni. Zato bodimo pri hujšanju previdni, izogibajmo se nenadni izgubi teži in nikar ne stradajmo! (1)

  V zvezi z naravnim hujšanjem si večina naših bralcev, prebere še prispevek Kako shujšati z brokolijem in artičokami.

  Posted by Mitja @ 8:57 am

Povezave