• Novo 15.07.2019

  V današnjem času, ko sta CBD in THC že zelo znana smo se odločili napisati objavo kaj so konopljina semena marihuane in po čemu se ta semena razlikujejo. Indijska konoplja je rastlina katera rodi konopljina semena. Ko pelod moške rastline konoplje, opraši cvetove ženske rastline konoplje nastanejo v cvetu ženske rastline semena. Ta semena konoplje se kasneje lahko razvijejo v moško ali žensko rastlino konoplje.

  Kaj so konopljina semena marihuane

  konopljina semena marihuane

  Konoplja je rastlina, katera ima več sort, poleg tega pa tudi genotipov in fenotipov. Kot sorte poznamo Cannabis Sativa L. ssp. Indica,  Cannabis Sativa L. ssp. Sativa,  Cannabis Sativa L. ssp. Ruderalis. Cannabis Sativa L. ssp. Indica ima ozke liste, ni pretirano visoka in ima krajši čas zorenja. Cannabis Sativa L. ssp. Sativa ima široke liste, je višje rasti in daljši čas zorenja. Obe vrsti sta za cvetenje odvisni od dolžine dneva in noči, torej od fotoperiode. Cannabis Sativa L. ssp. Ruderalis je sorta indijske konoplje, katera izvira iz Sibirije. Je manjše rasti z manjšimi listi. Čas zorenja in rasti je nekje med 2 in 3 mesece in za cvetenje ni odvisna od foto periode, temveč zacveti in dozori po določenem času.

  Konopljina semena marihuane lahko razdelimo tudi na psihoaktivna in ne psihoaktivna. Sicer sama po sebi ne vsebujejo ne THC niti CBD. Lahko pa bi rekli da jih delimo na semena industrijske konoplje, ali navadne konoplje ter semena psihoaktivne indijske konoplje marihuane. Sorta Cannabis Sativa L. ssp. Sativa predstavlja semena navadne konoplje. Ostali dve Cannabis Sativa L. ssp. Indica in Cannabis Sativa L. ssp. Ruderalis pa predstavljata konopljina semena marihuane.

  Po čemu se konopljina semena marihuane razlikujejo med sabo

  Industrijska konoplja Cannabis Sativa L. ssp. Sativa ali navadna konoplja je znana po temu, da proizvaja predvsem kanabinoid CBD. Indijska konoplja marihuana pa proizvaja tudi THC, kateri je pri nas prepovedan. Torej so konopljina semena marihuane, le semena sort Cannabis Sativa L. ssp. Indica in Cannabis Sativa L. ssp. Ruderalis ter križanci teh semen.

  Poleg zgoraj naštetih razlik, pa obstajajo med konopljinimi semeni marihuane tudi druge razlike. Prej smo že omenili genotip ali genetsko zasnovo. Konopljina semena marihuane so tudi križana med sabo in tako dobimo nove genotipe. Tako danes poznamo še nekaj novih vrst in sicer:

  • autoflower konopljina semena
  • feminizirana semena marihuane
  • autoflower feminizirana semena konoplje

  Vir – https://www.leafly.com/news/growing/cannabis-seeds-101-all-you-need-to-know-and-more

   

  Posted by Mitja @ 4:26 pm

Povezave