• Dobavitelji, Novo 14.10.2022

  S kolesarjenjem je med drugim mogoče poskrbeti tudi za zdravo srce, kar je še posebej pomembno po preboleli okužbi Covid-19.

  Vožnja z električnim kolesom po preboleli okužbi Covid-19, k zdravju vašega srca doprinese ogromno

  Nobena skrivnost ni, da je električno kolo najučinkovitejše in obenem tudi najhitrejše prevozno sredstvo v vseh večjih mestih (o razlogih, zakaj je temu tako, lahko preberete tukaj). Toda ali ste vedeli, da je vožnja z električnim kolesom hiter in učinkovit način tudi za okrevanje po preboleli koronavirusni bolezni, natančneje za povrnitev zdravja srca?

  Vsi prav dobro vemo, da lahko Covid-19 po preboleli okužbi pusti dolgotrajne posledice na dihalih, toda enako škodo lahko povzroči tudi na srcu in ožilju. Obstajajo določene domneve, da lahko vodi celo v nastanek srčnega popuščanja v poznejših letih. Vloga električnega kolesa pri tem je pomembnejša, kot si večina misli.

  električno kolo

  Na kakšen način vožnja z električnim kolesom pripomore k zdravju srca?

  Kot je razvidno iz rezultatov številnih študij (povezava do ene od njih je dostopna tukaj), lahko vsaj 150 minut vožnje z električnim kolesom na teden bistveno okrepi zdravje srca. V prvi vrsti gre le to pripisati predvsem pospešenemu in poglobljenemu dihanju, zaradi česar dobi srce izdatnejšo oskrbo s kisikom in drugimi hranilnimi snovmi.

  Zaradi boljše prekrvavitve med vožnjo z električnim kolesom so tudi veliko manjše možnosti za nastanek krvnih strdkov, ki so glavni krivec za pojav srčnega infarkta, možganske kapi, pljučne embolije ter drugih življenjsko ogrožajočih zapletov in so pogost pojav po preboleli okužbi koronavirusa.

  Poleg tega redna vožnja z električnim kolesom zaradi pomoči električnega motorja srca ne napreza, kljub morebitni njegovi oslabelosti, temveč ohranja in celo veča njegovo zmogljivost.

  Če k vsemu temu dodamo še krepitev žilnih notranjih sten in preprečevanje previsokega krvnega tlaka, lahko povsem razumemo, zakaj je električno kolo brez vsakega dvoma eno najbolj koristnih sredstev in nepogrešljiv del rehabilitacije za zdravje srce po preboleli okužbi koronavirusa.

   

  Posted by Mitja @ 8:14 am

Povezave