• Dobavitelji 05.06.2018

  na naraven način nad holesterolVisoka raven holesterola je resen dejavnik tveganja za resne zdravstvene težave. Poveča se možnost za bolezni srca, oviran je krvni obtok, poleg tega pa lahko povišan holesterol povzroči nastanek žolčnih kamnov, visok krvni tlak in težave s spominom. Naš organizem nas na težave s povišanim holesterolom običajno opozori prepozno, zato je izrednega pomena, da nam osebni zdravnik redno pregleduje kri. Pozorni moramo biti tudi, če smo pogosto zmedeni in otopeli, ali smo zadihani že po manjšem naporu. Kako na naraven način nad holesterol?

  Najprej je potrebno spremeniti način življenja! Sprememba prehranjevanja, več gibanja in omejitev stresa! V vsakodnevno hrano, lahko vključimo tudi prehranska dopolnila in zdravilna zelišča.

   

  V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj živil, ki jih strokovnjaki priporočajo za zniževanje povišanega holesterola. Uživamo jih lahko sveže, ali kot prehranska dopolnila, v obliki raznih tablet, praškov ali kapljic.

  Kako na naraven način nad holesterol?

  najboljše zdravilo proti holesteroluČesen

  Če imamo težave s povišanim holesterolom, moramo najprej spremeniti prehrano. Naši obroki morajo vsebovati veliko sveže zelenjave in sadja, po nasvetih strokovnjakov, pa lahko vključimo še zelišča in zdravilne rastline.

   

  Najbolj poznan borec proti povišanem holesterolu je vsekakor česen. V česnu je zdravilna učinkovina alicin, ki česnu tudi daje značilne vonj. Česen je naravni antibiotik in s svojim delovanjem nevtralizira proste radikale in uravnava krvni tlak.

   

  Eterična olja v česnu vplivajo tudi na sluznico dihal, jo razkužujejo in redčijo sluz. Leta 2006 so znanstveniki, tudi uradno potrdili blagodejni vpliv česna na bolezni srca in ožilja. (1)

  znižanje holesterola v krviArtičoka

  Artičoka je že stoletja cenjena rastlina za lajšanje težav s prebavo. Za lajšanje težav se uporabljajo sveži ali posušeni pritlični listi, iz katerih izdelujejo razne izvlečke. Običajno uporabljamo kapljice iz artičoke ali suhe vodne izvlečke. Za lajšanje težav je primeren tudi sok iz svežih artičok.

  Izvlečki iz listov artičoke, ščitijo celice pred napadi prostih radikalov, posebej učinkovito je delovanje pri jetrih. Poleg tega pripravki iz artičoke, zavirajo tvorbo holesterola in spodbujajo pretok žolča.

   

  Artičoka kot zelenjava, nima večjega zdravilnega učinka, saj se med pripravo izgubi večji del učinkovin. (2)

  Še: Kako na naraven način znižati holesterol v krvi

   

   

   

  Posted by Mitja @ 9:56 am

Povezave