• Dobavitelji 17.05.2018

  spirulina za slabokrvnostČe želimo preprečiti slabokrvnost, moramo uživati hrano, ki vsebuje veliko železa, folne kisline in vitamina B12. Hkrati moramo uživati hrano, ki vsebuje veliko vitamina C, saj zagotavlja boljšo absorpcijo železa. Strokovnjaki za preprečevanje slabokrvnosti priporočajo tudi uživanje modro zelene alge spiruline. Spirulina za slabokrvnost je priporočljiva posebej za oslabele in starejše ljudi.

  Spirulina za slabokrvnost se posebej priporoča oslabelim in starejšim ljudem

  Slabokrvnost spoznamo po bledici, glavobolih in kronični utrujenosti. Slabokrvnost muči kar dve milijardi ljudi po celem svetu. Nastane zaradi znižane koncentracije rdečih krvničk in hemoglobina. Hemoglobin je rdeče barvilo, ki vsebuje železo in zagotavlja našemu organizmu kisik. Pomanjkanje železa je najpogostejša oblika slabokrvnosti, sledijo pomanjkanje vitamina B12 in folata. 

  Slabokrvnost lahko odpravimo z zdravo prehrano in uživanjem prehranskih dopolnil. Pri težjih oblikah, kot so aplastična slabokrvnost ali srpastocelična slabokrvnost, je potrebna resna zdravniška obravnava. Za starejše in oslabljene ljudi, strokovnjaki priporočajo uživanje prehranskega dopolnila iz modro zelene alge spiruline. (a)

  spirulina uporaba

  V Ameriki so pred leti izvedli raziskavo, v kateri je sodelovalo 30 slabokrvnih oseb, ki so bile starejše od petdeset let. Redno uživanje žličke spiruline v prahu vsak dan, je pripomoglo k višji ravni hemoglobina in vseh imunskih funkcij. Za preprečevanje slabokrvnosti lahko uživamo tudi vitamine in minerale, kot dodatek k prehrani. Pred uživanjem se moramo posvetovati z zdravnikom.

  kako izboljšati slabokrvnost

  Katere vitamine in minerale je priporočljivo uživati pri slabokrvnosti?

  Za preprečevanje slabokrvnosti  je v prvi vrsti pomembna pravilna prehrana, ki vsebuje železo, vitamin B12, vitamin C in folno kislino. Če je naša hrana bolj siromašna in neredna, jo lahko dopolnimo s prehranskimi dopolnili v obliki vitaminov in mineralov:

  • Če trpimo slabokrvnost zaradi pomanjkanja železa, jemljemo dodatno železo v obliki železovega fumarata, glicerata in sulfata. Železo v teh oblikah se hitro absorbira in nas oskrbi s potrebnimi snovmi.

  spirulina koristi

  • Če je naše zdravje izredno slabo, nam lahko zdravnik predpiše uživanje vitamina B12 z injekcijo in prehranska dopolnila. Običajno moramo vitamin B12 nato jemati celo življenje.
  • Kadar je naša slabokrvnost posledica pomanjkanja folne kisline, moramo prehranska dopolnila za nadomeščanje, uživati najmanj štiri mesece. (b)

  Posted by Mitja @ 9:03 am

Povezave