• Dobavitelji, Novo 19.09.2022

  Obstaja veliko različnih vrst garažnih vrat. V podjetju Hanus imamo na voljo enokrilna garažna vrata, dvokrilna garažna vrata, industrijska garažna vrata, stranska sekcijska garažna vrata, sekcijska garažna vrata in rolo garažna vrata. Zadnja dva tipa pogosto označujemo tudi kot lamelna garažna vrata, saj jih sestavljajo lamele, ki so med seboj perfektno usklajene in se popolnoma prilegajo.

  Lamelna garažna vrata so najbolj priljubljen tip garažnih vrat. Upravljanje z njimi je preprosto in hitro, pri tem lahko uporabimo tudi daljinski upravljalnik, cena in kakovost pa v odličnem razmerju.

  Vrste lamelnih garažnih vrat

  Lamelna garažna vrata ali rolo garažna vrata, kot jih večina poimenuje, so narejena iz številnih lamel, ki se med seboj popolnoma prilegajo, lamele pa so lahko višine 77 mm ali 100 mm. Debelina posamezne lamele je 19 mm, maksimalna širina takšnih lamelnih garažnih vrat 5 metrov, višina pa 4.5 metra. Za višino 1 meter je potrebnih 13 lamel, ki so lahko najrazličnejših barv, vse od osnovnih – bela, srebrna, rjava, imitacija lesa ali pa kakršnakoli druga barva po RAL lestvici. Lamelna garažna vrata ali rolo garažna vrata so narejena iz aluminija in so prašno barvana, zaradi česar so takšna vrata bolj trdna. Ker pa je ta tip garažnih vrat vseeno sestavljen iz številnih lamel, so vrata nekoliko bolj izpostavljena močnejšim vetrovom. Zato smo pri podjetju Hanus d.o.o. razvili posebno protivetrno zaščito , ki njihov vetrovni razred poveča za kar dva.

  lamelna garazna vrata

  Med lamelna garažna vrata uvrščamo tudi sekcijska garažna vrata, čeprav se ta izraz v tem primeru ne uporablja tako pogosto. Poleg rolo garažnih vrat gre še za en tip, ki je pri nas izredno priljubljen, saj ima zares dobro razmerje med kakovostjo in ceno. So odlična rešitev, ko imamo prostorsko stisko, saj se pomikajo navpično navzgor in za svoje delovanje ne potrebujejo veliko prostora. Na voljo so v dveh debelinah, in sicer 42 mm ali 62 mm, dosegajo pa izredno visoke vrednosti toplotne izolativnosti. Vanje je mogoč vgraditi tudi osebni prehod in druge elemente. Sekcijska garažna vrata se lahko pohvalijo tudi z visoko stopnjo varnosti, so namreč certificirana in preizkušena v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1.

  sekcijska garazna vrata

  Katera lamelna vrata torej izbrati?

  Katera lamelna garažna vrata izbrati je odvisno predvsem od želj in potreb, ki jih imamo. Rolo garažna vrata so odlična izbira takrat, ko imamo v garaži zelo malo prostora. Sistem se namreč navija v zaščitno skrinjo, torej deluje na principu rolete, zato se zanje običajno odločajo tisti, ki so zelo omejeni s prostorom. Tudi sicer ta vrata garantirajo odličen izkoristek prostora, saj lahko parkirate tik ob njih, to pa pomeni, da bo na dvorišču vedno dovolj prostora za ostale stvari. Kot pika na i, jih je mogoče namontirati tudi na zunanji strani, kar pomeni, da boste v sami garaži pridobili še nekaj dodatnih centimetrov. Hanus rolo garažna vrata so izdelana iz prašno barvanega trpežnega aluminija in vsebujejo veliko inovativnih podrobnosti, ki nudijo varnost ter udobje.

  Sekcijska garažna vrata izberite takrat, ko imate dovolj prostora, saj se odpirajo navpično navzgor in se na določeni višini »začnejo« lomiti, nato pa svojo pot nadaljujejo vodoravno. Vanje je mogoče vgraditi osebni prehod, loputo za žvali, svetlobne lamele, okna in zračnike. Na voljo so v dveh različnih debelinah in predstavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Njihova posebnost je velika izbira kombinacij barv, prilagoditi pa je mogoče tudi površino panelov.

  Varnost na prvem mestu

  Prav vsaka garažna vrata Hanus, imajo zelo visoko stopnjo varnosti. Vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standardna EN13241-1. Nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Vgrajen imajo tako imenovan »hand-push« sistem, za dodatno varnost pa skrbi tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz, v primeru, da vrata naletijo na oviro.

  Zanesljivost potrjujemo tudi z nagradami!

  Zavedamo se, da so podjetja, ki jim lahko zaupamo in ki so verodostojna, izjemno redka. Veseli nas, da smo ravno eno izmed takšnih. To je namreč prepoznala tudi analitična hiša Bisnode, ki nas je zaradi doseganja izjemnih poslovnih rezultatov in dobrih poslovnih odnosov ter zadovoljstva vseh vpletenih v naše procese, nagradila s Srebrnim bonitetnim odličjem že drugo leto zapored. Takšen rezultat je plod večletne vztrajnosti, truda, odlične ekipe, ki ve kaj dela in kakovostnega produkta. Predstavljamo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji – strankami, dobavitelji, zavarovalnicami, bankami in drugimi deležniki.

  srebrna odlicnost podjetja hanus za leto 2020

  Posted by Mitja @ 2:05 pm

Povezave