• Dobavitelji, Novo 22.04.2022

  4 NAJVEČJE »SLABOSTI« ELEKTRIČNIH MESTNIH KOLES NEWBIKE

  Na kolesih NewBike je potrebno sedeti pokončno in zravnano

  Ena najbolj očitnih razlik, po katerih se mestna kolesa NewBike razlikujejo od preostalih na trgu, je v položaju kolesarja, ki je potreben med vožnjo. Zaradi nekoliko dvignjenega krmila in spuščenega sedeža namreč na kolesih NewBike sedite pokončno in zravnano, počutite pa se podobno, kot bi sedeli kar na stolu. Obljubljamo Vam, da vas bodo kakovostna kolesa NewBike naravnost navdušila in hitro osvojila, saj je pokončen položaj med vožnjo neprimerljivo bolj udoben. Še posebej dobrodošla pa bodo kolesa NewBike za vse, ki vas pestijo težave s križem, saj bodo med vožnjo vaše bolečine občutno manjše.

  Poleg večjega udobja prinaša zravnan položaj tudi veliko večjo varnost med mestnim kolesarjenjem. Zaradi sedenja pokončno boste imeli izjemno dober pogled na cestišče in na dogajanje pred vami ter okoli vas. Kolesa NewBike vam bodo tako omogočila, da boste izredno zgodaj prepoznali potencialno nevarnost ali oviro in se hitro odzvali v vseh situacijah, ki bi to od vas zahtevale.

  Ali kolesa NewBike razpolagajo tudi z drugimi elementi za zagotavljanje varnosti v prometu?

  Vsa kolesa NewBike imajo nameščene močne prednje in zadnje luči ter odsevnike, ki so izjemno pomembni predvsem v večernih urah in takrat, ko veljajo slabši svetlobni pogoji, še posebej v zimskem času. Med vožnjo koles NewBike vas bodo namreč vozniki motornih vozil opazili že zelo zgodaj, hkrati pa boste lahko osvetlili cestišče in tako bolje videli pot, ki je pred vami.

  Nič manj pomemben ni kakovosten zavorni sistem, ki vas na kolesih NewBike ne bo nikdar pustil na cedilu in vam bo vselej omogočal zanesljivo zaviranje in ustavljanje.

  Kolesa NewBike pa se ponašajo tudi s ščitnikom za verigo, zahvaljujoč kateremu se vam hlačnice ne bodo mogle zatakniti za napere in tako povzročiti padca.

   

  Ko spoznate vse prednosti mestnih koles, se boste za vožnje po mestu avtomobilu skoraj povsem odrekli

  Zagotovimo vam lahko, da boste ob spoznanju vseh prednosti, ki jih prinašajo mestna kolesa, avtomobil uporabili vse redkeje. Drži, da se avtomobilu nikoli ne bo mogoče povsem odreči, saj gre vsemu navkljub za najhitrejšo obliko prevoznega sredstva takrat, ko želimo prepeljati večje število potnikov ali težji tovor.

  Če se odpravimo zgolj v službo, po nakupih ali drugih opravkih po mestu, pa pot z avtomobilom še zdaleč ne bo hitra. Z nami se bodo po vsej verjetnosti v največji meri poistovetili zlasti prebivalci večjih mest, ki dobro poznajo vsakodnevne zastoje v času prometnih končnic in se zavedajo, da je mestno kolo v mestu pogosto najučinkovitejše prevozno sredstvo. Razlog je v tem, da pri vožnji z mestnimi kolesi nismo odvisni od prometa na cestah, obenem pa lahko ob morebitni oviri, ki se pojavi pred nami, hitro in enostavno zamenjamo smer poti. Poleg hitrega prispetja na vaš cilj boste zahvaljujoč mestnim kolesom tudi veliko manj pod stresom, saj boste za vožnjo denimo v službo vsakokrat porabili približno enako časa, kajti na poti vas ne bo moglo presenetiti skoraj nič. Tako se boste lahko od doma odpravili vedno ob enakem času, zaradi česar boste veliko manj obremenjeni. Za razliko od uporabe avtomobila pa vam bo z mestnimi kolesi prihranjen tudi čas, ki bi ga sicer porabili za iskanje prostega parkirnega mesta.

  Če k temu dodamo še močan vpliv, ki ga bo mestno kolesarjenje imelo na zmanjšanje onesnaženosti okolja in številne koristi za vaše fizično ter duševno zdravje, lahko upravičeno trdimo, da bo vaš avtomobil za večino poti primoran ostati v garaži, saj se boste po mestu veliko rajši odpravili z mestnimi kolesi.

  Ali je mogoče z mestnimi kolesi tudi privarčevati?

  Še ena pomembna prednost mestnih koles je v tem, da boste lahko z njihovo uporabo tudi izjemno privarčevali. Pri tem ne mislimo zgolj na majhno naložbo, ki je potrebna za nakup, temveč predvsem na nizke stroške, katere prinaša vzdrževanje.

  Mestna kolesa namreč za svoje delovanje ne potrebujejo fosilnih goriv, prav tako pa vam ni potrebno skleniti zavarovanja, urediti registracije in cestnine ali plačevati draga servisna popravila, kot pri avtomobilu. Z mestnimi kolesi boste prihranjeni tudi plačilu visokih parkirnin v mestu.

   

  Z e kolesom se boste odpravili dlje, kot ste to sploh pričakovali

  Sodeč iz naših izkušenj in pričevanj številnih zadovoljnih kupcev, lahko trdimo, da se kolesar z e kolesom pogosto odpravi dlje, kot je to sploh pričakoval ali načrtoval. Vzrok temu je mogoče pripisati nameščenemu elektromotorju, ki vam bo med mestnim kolesarjenjem učinkovito pomagal pri vrtenju pedalov in zmanjšal napor. Zaradi tega se boste pri vožnji e kolesa izčrpali veliko kasneje kot pri klasičnem kolesu in dosegli cilj, ki vam ga doslej zaradi oddaljenosti ni uspelo.

  Prednost odličnega e kolesa se še posebno pokaže takrat, ko morate opraviti veliko opravkov v različnih delih mesta. Če živite v nekoliko večjem mestu, kot je Ljubljana, Maribor ali Celje, potem veste, da so lahko skupni seštevki takšnih poti izjemno veliki in za kolesarja s povprečno telesno pripravljenostjo tudi zelo naporni. Številni ljubitelji mestnega kolesarjenja zato v strahu pred preveč zahtevnim kolesarskim podvigom žal uporabijo avtomobil. Od sedaj to ne bo več ovira, kajti z e kolesom se boste lahko brez napora podali še na tako oddaljen konec mesta, obenem pa boste okrepili svoje telesne in kondicijske sposobnosti.

  Dodaten razlog, da lastniki e koles pogosto prevozijo še kakšen kilometer več, kot je bilo sprva načrtovano, je v izjemnem užitku, ki ga ponujajo med vožnjo. Zaradi tega je s kolesarjenjem zares težko prenehati, kajti vsaka vožnja e kolesa bo prav posebno in sproščujoče doživetje. Občutek, kot da bi lebdeli in veter v laseh, brez napora in znoja, medtem ko drvite po mestnih ulicah, je neprecenljiv!

  Ali se lahko e kolo uporablja tudi z izpraznjeno baterijo?

  Doseg e koles je v največji meri odvisen od kapacitete baterijskega sklopa, velik vpliv pa ima tudi:

  • hitrost vožnje,
  • naklon terena,
  • stopnja pomoči in
  • teža kolesarja.

  Poudariti moramo, da vam ni potrebno skrbeti, tudi če se vam baterija izprazni, saj lahko z vožnjo e kolesa nadaljujete. Res pa je, da bo brez pomoči elektromotorja zaradi same teže e kolesa vožnja nekoliko otežena in upočasnjena, zato svetujemo redno in skrbno spremljanje stanja napolnjenosti.

   

  Vaše žensko kolo NewBike bosta po vsej verjetnosti pogosto uporabila tudi sin ali mož

  Če se spogledujete z nakupom ženskega kolesa NewBike je povsem realno pričakovati, da si ga bosta nemalokrat sposodila tudi sin ali mož, morda tudi ravno takrat, ko se boste z njim vi želeli podati na tržnico ali po nakupih v mesto. Upoštevajoč neprekosljiv užitek, ki ga naša mestna kolesa ponujajo med vožnjo, jima tega niti ne moremo zameriti.

  Še nedolgo nazaj je veljalo, da si je ženska lastila žensko kolo, moški pa moško, toda danes temu več ni tako. Opažamo namreč, da se v današnjem času že kar 75% moških odloči za žensko kolo. Glavna prednost in obenem največji razlog tolikšne priljubljenosti ženskih koles je v tem, da nimajo prečne poševne gredi, ampak je pri njih gred nameščena poševno in navzdol. To se pri vsakodnevni uporabi kaže tako, da vrhunsko žensko kolo omogoča občutno lažje povzpenjanje in sestopanje s kolesa, saj z nogo ni potrebno zamahovati visoko čez zgornjo gred, sedež in po možnosti še čez prtljažnik.

  Komu je žensko kolo še posebej priporočljivo?

  Zaradi veliko lažjega in obenem tudi varnejšega vstopa ter sestopa s kolesa, svetujemo žensko kolo pravzaprav kar vsem kolesarjem. Še posebej toplo pa tako imenovani trapezasti okvir, ki je poimenovan po značilni obliki trapeza na ženskem kolesu, priporočamo:

  • starejšim osebam in
  • vsem, ki se soočajo z bolečinami v kolenih, kolkih ter drugih sklepih

   

  Posted by Mitja @ 8:42 am

Povezave