Skip to content
Herk
Herk

Nekaj popolnoma drugačnega

  • Kmečki turizem
    • Posestvo Herk
    • Paketi Herk
    • Programi Herk
    • Jedilnik in ponudba
    • Rezervacije
  • Zdravje
    • Bolečine v sklepih
    • Hujšanje
  • Dobavitelji
    • Otroška vozila
      • Otroški avtomobili
    • Pijače
  • Tehnika
    • Svetila
    • Avtomobilnost
  • Potovanja
  • Marketing
  • Narava
  • Kontakt
Herk

Nekaj popolnoma drugačnega

Lchf sladice z jagodičjem

Mitja, March 22, 2019March 22, 2019

Lchf sladicelchf sladice so nepogrešljiv del lchf prehrane. Vsaka dieta ima svoje omejitve, posebej pri shujševalnih dietah so sladice običajno prepovedane. Osnova lchf sladic je jagodičevje, moke brez glutena in malo ali nič sladkorja. Sveže jagodičevje, posebej gozdne jagode, borovnice ali maline, se obdržijo samo nekaj dni. Ker želimo imeti jagodičevje vedno pri roki, je najbolje da sveže sadeže zamrznemo in jih po potrebi jemljemo iz zamrzovalnika.

 

Prav tako lahko borovnice ali maline vložimo, ali iz njih naredimo marmelado. Pri lchf dieti priporočajo nizkohidratno sadje, kamor poleg jagodičevja, prištevamo še avokado, kokos, rabarbaro, limone in limete. To sadje uporabljamo tudi pri pripravi lchf sladic, namesto sladkorja pa uporabimo naravna sladila.

 

Lchf sladice iz jagodičevja

Drobljenec s svežim jagodičevjem

Za drobljenec s svežimi borovnicami potrebujemo naslednje sestavine:

  • 1 velika žlica kokosovega olja
  • 300 gramov mešanega jagodičevja ( maline, borovnice, jagode )
  • 3 kapljice naravnega sladila stevia
  • 140 gramov mandljeve moke
  • 55 gramov ameriških orehov pekan ali mandljev
  • 2 žlici kokosovega olja za pripravo mase
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 1/4 žličke soli

Pečico segrejemo na 200 stopinj C, nato najprej pripravimo osnovo iz jagodičevja. Ponev namastimo z žlico kokosovega olja in na zmernem ognju počasi segrejemo. Dodamo jagodičevje in pražimo 5 minut, da se zmehča. Mešanico poskusimo in po potrebi dodamo naravno sladilo. Ponev odstavimo in pustimo da se ohladi.

V mešalnik damo mandlje in orehe, ki smo jih prej namakali. Dodamo kokosovo olje, cimet, sol in malo sladila. Meljemo kratek čas, da dobimo grobo mešanico. Mešanico oreškov posujemo po jagodičevju in damo ponev v ogreto pečico, kjer za kratek čas prižgemo žar. Pečemo 10 minut, da mešanica zgoraj rahlo porjavi in se hrustljavo zapeče. Ponev nato vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

Drobljenec lahko pripravimo tudi makadamijo ali lešniki, po želji pa lahko dodamo tudi konopljina, sončnična ali bučna semena. Za boljši okus lahko dodamo nesladkan, nastrgan kokos.

 

Prehranska vrednost drobljenca z jagodičevjem

 

Lchf sladica z jagodičevjem vsebuje naslednje prehranske vrednosti:

  • 10,8 gramov ogljikovih hidratov
  • 5,3 gramov vlaknin
  • 6,4 gramov beljakovin
  • 24,8 gramov maščob
  • 275 kalorij

Razmerje makrohranil: 8% ogljikovih hidratov, 10% beljakovin in 82% maščobe. 

 

 

 

Oglejte si še nekaj nasvetov, za pripravo lchf sladic z jagodičevjem:

 

 

 

 

Uporabljeno besedilo: lchf sladice, lcf, lchf recepti

 

Novo

Post navigation

Previous post
Next post

Povezave

Optimizacija spletnih strani za iskalnike – SeoPraktik.si

©2025 Herk | WordPress Theme by SuperbThemes