• Dobavitelji 22.09.2017

  V spodnjem zapisu bomo pisali na temo žlebovi iz aluminija in ostalih materialov.

  Žlebovi na splošno

  Kakšne žlebove bomo izbrali za naš hišo je zelo pomembna odločitev. To je pomemben korak pri gradnji ali prenovi hiše.

  Kot vemo je naloga žlebov kar velika, zato so pomembni na vsaki strehi.

  V žlebovih se zbira meteorna voda, ki potem po odtočnih ceveh odteka v kanalizacijo ali kakšne zbirnike vode. Deževnica, ki pravilno po žlebovih odteka s strehe, ne more škodovati. Če pa nimamo žlebov, lahko voda zamaka stene hiše in poem še temelje.

  Če je odvajanje deževnice pravilno, pa privarčujemo tudi pri obrabi gradbenih materialov s katerimi je zgrajena hiša. Če ima stavba žlebove, tako obvarujemo tudi fasado zgradbe.

  Da žlebovi pravilno delujejo, je potrebno večkrat preveriti spoje med posameznimi deli, hkrati pa je potrebno žlebove redno vzdrževati in iz njih odstranjevati umazanijo, listje, mah, pa tudi kakšno ptičje gnezdo.

   Žlebovi iz aluminija in ostalih materialov

  CNC obdelava za žlebove

  CNC obdelava za žlebove je sestavljena iz različnih faz, vsaka faza pa zahteva drugačen cnc stroj. Najpogosteje uporabljani cnc stroji za obdelavo žlebov so:

  • stroji za upogibanje pločevine različnih dolžin
  • odvijalci za odvijanje različno debelih pločevin
  • cnc linije za previjanje, upogibanje in razrez pločevin
  • cnc škarje
  • izsekovalni stroji in stroji za perforiranje pločevin

  V primerih cnc obdelave za žlebove se medsebojno pri obdelavi pločevine vršijo faze preoblikovanja in ravnanja pločevin, faze razreza pločevin ter faze dopolnjevanja pločevin, za končni izgled žlebov.

  Podrobneje je CNC obdelava za žlebove opisana na povezai.

  Žlebovi iz aluminija in ostalih materialov

  Žlebove poznamo iz različnih materialov in v različnih barvnih odtenkih. Žlebovi so lahko narejeni tudi v različnih oblikah.

  Če so žlebovi narejeni iz bolj robustnih materialov, so primerni za območja kjer je veliko padavin, saj lahko držijo večjo težo vode. Vendar pa so bolj okorni in jih je težje oblikovati, zato niso primerni za objekte z veliko prelomi.

  Ravno obratno pa je z žlebovi, ki sestojijo iz lažjih in bolj upogljivih materialov. So bolj fleksibilni, vendar ne morejo prenašati velik teže vode.

  Kot smo že omenili so žlebovi lahko tudi različnih oblik. Okroglasti ali pa oglati. Vendar je pri oglatih težava, saj se v kotih rada nabira nesnaga.

  Odvisno iz kakšnega materiala so žlebovi, jim potem lahko prilagodimo tudi barvo. Izjema so bakreni žlebovi, ki imajo na začetku rdečkasto značilno barvo, ki s časoma potemni. Aluminijasti in pocinkani žlebovi pa so na voljo v različnih barvnih odtenkih.

  Oznake besedila: Žlebovi iz aluminija in ostalih materialov

   

   

  Posted by Mitja @ 10:58 am

Povezave