• Novo 14.11.2017

  Tisti, ki imajo prave glavobole vedo, da proti glavobolu včasih ne pomaga prav nobena stvar. Nekaj je potrebno korenito spremeniti. Alternativna ali naravna pomoč pri kroničnih glavobolih so tudi zelišča, pitje čajev, čistilne kure ter poznavanje tistih mešanic, ki so še posebej učinkovite za lajšanje tovrstnih težav. Zdravilne rastline proti glavobolu so lahko prava rešitev za vas.

  Zdravilne rastline proti glavobolu

  Zdravilne rastline proti glavobolu iz naših krajev

  Sivka je naravna pomoč iz lokalnega okolja, ki jo lahko pripravimo na sto načinov. Najbolj je poznano eterično olje sivke. Le tega vnašajo v različne izdelke za aromatiziranje prostorov, blazin ter kopeli. Veliko se uporablja tudi sušeno cvetje sivke, mnogi pa ne vedo, da je sivka užitna tudi surova. Ko je v polnem razcvetu jo lahko posujete po solatah in pecivih ter najrazličnejših glavnih jedeh. Eterično olje sivke je najbolj učinkovito proti glavobolu takrat, ko ga pravočasno vmasiramo v kožo in mu dovolimo, da dobrodejno vliva na naše počutje.

  Ingver je odlična naravna pomoč proti glavobolu

  Poleg sprostitve, svežega zraka in aktivnosti na prostem poskrbimo, da bomo v svoji domači lekarni imeli vedno pri roki tudi ingver. Njegovo korenino, iz katere lahko pripravimo raznovrstne pripravke za lajšanje glavobolov. Lahko ga naribamo v omako, narežemo v čaj ali namočimo v med. Če nismo navajeni na ingver, na začetku začnimo v majhno koncentracijo ali z mešanicami zelišč, ki so nam poznane.

  K ingverju paše tudi kamilica, ki je lahko učinkovita tudi pri glavobolu. Zacveti v juniju ali juliju in je v naših krajih močno razširjena. Najdete jo prosto rastočo v naravi ali kot plevel zasajeno na zapuščenem vrtu.

  Naslednja rastlina, na katero bi opozorili in je mnogi ne poznajo, pa je beli vratič. Dragocen, nekoliko pozabljen – beli vratič je odlično zdravilo. Rastlina spada v kategorijo Z, to so zdravila, zato je samostojna priprava učinkovine nedovoljena. Lahko pa poteka pod strogim laboratorijskim nadzorom. Pripravke belega vratiča lahko kupite v vseh lekarnah.

  Posezite tudi vi po naravnih pripravkih in uporabite zdravilne rastline proti glavobolu.

  Posted by Mitja @ 5:17 pm

Povezave