• Dobavitelji, Novo 01.03.2023

  Vsi vemo, da so sestanki v domačih pisarni lahko nočna mora. Sodelavci zamujajo, prisotni so neprestani klici.  Poslovni sestanki izven pisarne (off set sestanek) lahko povečajo našo ustvarjalnost in navdih, obenem pa tudi spodbudijo koncentracijo, kar ima za posledico učinkovitejše sestanke. V osnovi so taka srečanja namenjena bolj kompleksnim sestankom (kreativa, strategija, planiranje, razvoj produktov ipd.). Obstajajo tudi številne druge prednosti sestajanja na lokaciji izven domače pisarne.

  Sam poslovni sestanek lahko nadgradite z izobraževanjem, team buildingom, ali pa se celo za več dni umaknite v samoto v okviru startup odmika.

  Poslovni sestanek
  Poslovni sestanek na Območju 70
  1. Manj motenj

  Vsi vemo, da so sestanki v domačih pisarni lahko nočna mora. Sodelavci zamujajo, prisotni so neprestani klici. Tudi odmori so običajno daljši od načrtovanih, saj se udeleženci vrnejo na delovna mesta, kjer so pogosto zadržani. Prekinitve so manj verjetne, če sestanki potekajo zunaj običajne lokacije.

  Velika prednost je tudi odsotnost sodelavcev, ki pridejo »samo za sekundo«, da kaj vprašajo ali povedo. Vi in vaši sodelavci ste popolnoma osredotočeni na sestanek in hitreje pridete do koristnih spoznanj.

  1. Poudarek na resnosti

  Ko imate sestanek na zunanji lokaciji, se priložnost nenadoma zdi pomembnejša. V tem primeru je možnost, da bodo odpovedali srečanje, veliko manjša. Navsezadnje ste vložili veliko truda v iskanje lokacije in tudi zaradi spremembe so zaposleni običajno navdušeni nad srečanjem.

  1. Boljša produktivnost & osredotočenost

  Nekateri managerji verjamejo, da so sodelavci bolj angažirani, ko se udeležijo sestankov izven domače pisarne. Raziskave so pokazale, da udeleženci menijo, da so bolj produktivni, če sestanki potekajo zunaj pisarne. Pri sestanku na drugi lokaciji pride v enačbo tudi časovni pritisk, zaradi česar so sestanki na splošno učinkovitejši, kar vodi do hitrejših odločitev, kar posledično prihrani čas. Ali srečanje v drugem okolju poveča tudi koncentracijo? Da, to je zaradi novih ambientalnih zvokov in dražljajev. Novi dražljaji namreč izostrijo vaše čute in izboljšajo vašo sposobnost koncentracije. Preizkusite tudi mental wellnes za zaposlene.

  1. Mreženje 1:1

  Zaposlenim je lahko udobneje sodelovati zunaj delovnega mesta. Odstranitev iz pisarniškega okolja zabriše meje hierarhije in timske delitve.

  1. Vzpodbujanje timskega duha

  Vaje za timsko izgradnjo ekipe so lahko pomembna sestavina številnih sestankov izven pisarne in to z dobrim razlogom. Ugotovite različne prednosti in slabosti svojih zaposlenih na način, ki je pogosto zelo zabaven.

  1. Motivacija

  Sestanek v pisarni je lahko »samo še en sestanek«. Toda sestanek izven kraja lahko udeležencem pokaže, da je ta dogodek res poseben, in tako poveča motivacijo zaposlenih.

  1. Spodbujajte ustvarjalnost

  Vajeni smo istih sejnih sob, kjer znova in znova sestankujemo. Ko se to zgodi, ljudje navadno zasedejo isti sedež in strmijo skozi isto okno. Če svoj sestanek premaknete na drugo lokacijo, odpravite nekatere od teh ovir, ki dušijo ustvarjalnost. Zunanji prostori omogočajo zaposlenim, da izstopijo iz svoje »pisarniške osebnosti« in se povežejo drug z drugim na različne načine, kar lahko ustvari smiselne in ustvarjalne ideje. Dokazano je, da viharjenje možganov v novem, neznanem okolju vodi do novih, boljših in kreativnejših idej.

  1. Za vas je poskrbljeno za vse

  Odločitev za sestanek zunaj vašega običajnega delovnega mesta je pametna poteza  – vse je urejeno za vas. Ni vam treba skrbeti za tehnično postavitev sestanka, catering ali druge organizacije.

  Potrebujete lokacijo za navdihujoč sestanek? Preverite spletno stran z ponudbo piknik prostor, organizirate kongres na Veliki Planini ali pa na Območju 70 v Kamniku, kjer imajo obilo zelenja ter številne aktivnosti.

  Posted by Mitja @ 7:24 am

Povezave