• Dobavitelji, Novo 24.02.2023

  MENTAL WELLNESS TEAM BUILDING-I? 

  Duševno dobro počutje (Mental Wellness) posameznika je ključni vidik zdravega življenjskega sloga in s tem tudi produktivnosti na delovnem mestu. Skrbno izbrane aktivnosti team buildinga lahko igrajo pomembno vlogo pri izboljšanju duševnega počutja zaposlenih v organizaciji. Pomagajo zaposlenim, da se povežejo s sodelavci, zmanjšajo stres, povečajo zadovoljstvo pri delu in izboljšajo produktivnost. Poleg klasičnih team building programov je metal Wellnes odlična izbira za dvig motivacije v podjetju.

  Preverite kateri so klasični team building programi, ki vam lahko pomagajo pri dvigu zdravega življenjskega sloga. 

  Mental Wellnes
  Mental Wellnes

  Predstavljamo nekaj idej metal wellness team buildingov, ki jih lahko organizacije izvajajo za izboljšanje dobrega počutja svojih zaposlenih:

  Prostovoljno delo

  Prostovoljno delo je odličen način, da se zaposleni povežejo s svojo skupnostjo, razvijejo nove veščine in izboljšajo svoje psihično počutje. S sodelovanjem pri skupnem cilju lahko zaposleni zgradijo močnejše odnose s svojimi sodelavci in se počutijo (bolj) izpolnjene. Ta vrsta team building aktivnosti lahko tudi pomaga zaposlenim, da pridobijo nov pogled na življenje oziroma jim pomaga osmisliti svoje delo,  kar posledično lahko privede do večjega zadovoljstva pri delu. Primeri aktivnosti so npr. pomoč pri sanaciji šole, pogozdovanje, pomoč pri sanaciji naravnih nesreč, inštruiranje prikrajšanih otrok ipd.

  Aktivnosti na prostem

  Dejavnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, preživitveni treningi ali zgolj sprehodi v naravi so odličen način za izboljšanje psihičnega počutja zaposlenih. Preživljanje časa v naravi lahko pomaga zmanjšati raven stresa, izboljša osredotočenost in poveča ustvarjalnost. Te dejavnosti zaposlenim omogočajo tudi povezovanje z naravo in pobeg od stresa sodobnega življenja.

  Mental Wellnes Delavnice čuječnosti

  Delavnice čuječnosti so odličen način za spodbujanje zaposlenih, da se osredotočijo na svoje psihično zdravje. Te delavnice lahko zaposlene naučijo, kako v vsakdanje življenje vključiti prakse čuječnosti, kot so globoko dihanje, meditacija in joga. Aktivnosti lahko zaposlenim pomagajo pri obvladovanju stresa, zmanjšanju tesnobe in izboljšanju splošnega počutja.  Pri tem pazite, da izberete pravo lokacijo za takšne dogodek.

  Kuharske aktivnosti

  Kuharski tečaji lahko zaposlenim zagotovijo zabaven in privlačen način za učenje novih veščin in izboljšanje duševnega počutja. S sodelovanjem pri pripravi obroka lahko posamezniki razvijejo veščine timskega dela, se povežejo s sodelavci in se sprostijo v zabavnem okolju brez stresa. Tovrstna aktivnost team buildinga lahko zaposlenim pomaga tudi pri razvoju zdravih prehranjevalnih navad, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo duševno in fizično počutje.

  Tečaji umetniškega ustvarjanja

  Umetniški tečaji so odličen način za spodbujanje zaposlenih k raziskovanju njihove ustvarjalne strani, zmanjšanju stresa in izboljšanju splošnega počutja. Ne glede na to, ali slikajo, rišejo ali kiparijo, lahko zaposleni uporabljajo umetnost za izražanje sebe in povezovanje z drugimi. Tovrstna aktivnost team buildinga lahko zaposlenim pomaga tudi pri razvoju novih veščin in povečanju samozavesti, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo splošno počutje.

  Tečaji teka

  Tečaji teka so lahko odličen način, da se zaposleni povežejo s svojimi sodelavci, zmanjšajo stres in izboljšajo duševno zdravje. Ta vrsta dejavnosti team buildinga lahko tudi pomaga zaposlenim, da razvijejo zdrave navade in povečajo zadovoljstvo pri delu.

  Mental Wellnes Dnevi iger

  Dnevi iger so zabaven in privlačen način, da se zaposleni povežejo s svojimi sodelavci in se sprostijo. Ne glede na to, ali igrajo družabne igre, video igre ali športne igre na prostem, lahko zaposleni izkoristijo dneve iger za sprostitev in zabavo. Ta vrsta dejavnosti team buildinga lahko pomaga tudi zaposlenim, da razvijejo veščine timskega dela in povečajo zadovoljstvo pri delu.

  Dvig motivacije zaposlenih? 

  Skratka, dobro (duševno) počutje je ključni vidik zdravega življenjskega sloga in s tem tudi zadovoljstva pri delu. Izbrane aktivnosti team buildinga pa lahko igrajo pomembno vlogo pri izboljšanju duševnega počutja zaposlenih v organizaciji. Z vključitvijo teh idej v svoj delovni proces lahko pomagate zaposlenim, da se povežejo s svojimi sodelavci, zmanjšate stres in povečate zadovoljstvo pri delu.

  Preberite še članek: 
  Kako dvignite motivacijo zaposlenih na delovnem mestu?
  Piknik so lahko odlična možnost za podjetja. Preverite možnosti piknik prostor za podjetja

  Posted by Mitja @ 8:32 am

Povezave